Twingly statistik

tisdag 29 maj 2007

Amerikansk tv-publik är väldigt lättroad

Sitter som vanligt efter veckans första arbetsdag och varvar ner medan Jay Leno och hans gäster håller låda. Just nu är det en jurymedlem i American Idol, Simon Cowell som sitter i en fåtölj och hasplar ur sig diverse kallprat.
Och publiken skrattar och tjoar som om de upplever något fantastiskt. Fast egentligen är det, enligt min åsikt, inte roligt alls. Roligare är då Leno själv när han presenterar Headlines, ett enkelt koncept med artiklar, rubriker och annonser och annat tryckt där det blivit fel, eller något är konstigt, på något vis.
Och publiken skrattar och tjoar då med.
Jag antar att de som är med i studion får skratta en hel del på beställning. Men märkligast är de här illtjuten och ylande lätena som hörs titt som tätt.
Min teori är, att i det tv-frälsta USA försöker man på något vis att märkas när man lyckat komma med i publiken till någon känd show. Så spelar man in programmet när man är med och sedan kan man säga: Hör, det där var jag!
Ett yl in i rampljuset är säkert ren lycka för somliga.

Jah Hollis


2 kommentarer:

Anonym sa...

jag brukar förundras över bruden som ska hålla igång publiken i reklampauserna- känns som ett hopplöst meningslöst jobb...

Ankan sa...

Fast amerikaner ska ju höras vars de än är. Skumt folk.