Twingly statistik

tisdag 22 maj 2007

Okunnigt, eller bara slött, DN?

DN rapporterar i dag från utdelningen av Polarpriset som denna gång gick till jazzlegendaren Sonny Rollins och minimalisten Steve Reich. Prisutdelningen verkar ju vara rena kändisgalan där medelmåttiga svenska musiker som Per Gessle och Carola bjuds in för att, ja vadå?
Kanske för att de ska få sola sig lite i glansen från riktiga musiker.
Per Gessle erkänner i alla fall att han inte vet ett dugg om pristagarna, men tycker att det är "coolt" att de inte väljer så uppenbara pristagare. Carola har tydligen lyssnat in sig lite på Sonny Rollins och tycker att "jazz är underbart" och tillägger att hon börjat "digga" det mer och mer.
Å hej å hå!
Till skaran av okunniga, eller bara slöa kanske, ansluter sig DN i sin rapportering från prisutdelningen. När Sonny Rollins nämner en radda jazzmusiker som han anser ska ha del i priset, nämner han först Thelonious Monk som DN:s reporter kallar Telonius Monk.
Som att kalla, för att ta ett par tidigare Polarpristagare, Bob Dylan för Bobb Dillan eller Joni Mitchell för Jonni Mittschell.

Jah Hollis

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, får mig att tänka på Roman Polanski och Angelina Jollies utspel i Cannes häromdagen där dessa två, oberoende av varandra, gick till attack mot en allt okunnigare journalistkår som fokuserar på yta och det övertydligt uppenbara. Trots alla våra framsteg tycks vi leva i den mörkaste av tider.

Thomas O. sa...

Det får mig att tänka på när Lennart Ekdal intervjuade Keith Richards en gång i tiden. Alla som vet lite om Rolling Stones vet ju att Jagger-Richards ibland kallas för "Glimmer twins". När Lennart (full av underdånig respekt) skulle fråga något om detta, sade han ungefär: "Well, what do you think about the shimmer twins?" Jag önskar, att jag kunde se den intervjun igen. Jag undrar vilket minspel Keith hade just då.

Jah Hollis sa...

Det märkliga är ju att Ekdal anser sig vara ett så stort Stones-fan och en så stor Stones-kännare.
Det är det jag tycker är så pinsamt, att de som säger sig vara experter inte fixar enkla basfakta.