Twingly statistik

fredag 4 maj 2007

KB firar 25 med Brian Wilson på scen

Jag har sagt det förut och jag säger det gärna igen för alla som missat det. Jag har aldrigt hittat en bättre rockklubb än Kulturbolaget (KB) i Malmö, och det handlar inte om någon tramsig lokalpatriotism (jo, lite, jag bor ju i Malmö).
Skulle jag förklara vad som är det bästa med Malmö, skulle jag utan tvekan säga: KB. Jag har varit där massor av gånger och har oförglömliga minnen därifrån.
Nu fyller denna pärla 25 år, och det ska tydligen firas rejält. KB:s ägare, Totte Lundgren, har aldrig dragit sig för att sätta musiken i första rummet.
Och nu kommer det att bli ”Artister som egentligen är för stora för KB” under 25-festandet.
Först ut är hjärnan bakom Beach Boys, Brian Wilson, som kommer dit med sitt band. Visst, det kommer att kosta om man ska vara med om dessa konserter i äkta klubbmiljö (KB tar väl in cirka 750 stående).
Vad som sedan kommer kan man bara spekulera i. Jag vet att Totte drömmer om att kunna presentera Neil Young på KB.
Och vem f-n drömmer inte om det?!

Jah Hollis

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Ett tag tänkte jag att Jah är nog KB:s ägare och bloggar om alla konserter han ser på sin klubb. Men så var det ju inte.

Personligen har jag aldrig vart på klubben i fråga. Har kanske att göra med att mina besök till Malmö lätt låter sig räknas på ena handens fingrar, nåja får väl kanske skarva med en tumme eller ett pekfinger till, men då har jag knappt kommit upp från borden hos vänner som bjudit på för god mat och dryck.

Kanske ska åka till Malmö och undvika vännerna i fortsättningen...

Jah Hollis sa...

Nej, jag är inte Totte, men jag gör gärna reklam (om det är rätt ord) för hans KB.
Ta med dina vänner dit nästa gång du kommer till Malmö. Jag hade besök av en gammal kompis, sedan länge bosatt i Stockholm, en gång och vi var och såg My Morning Jacket där.
Han var lyrisk, över musiken och över stället.
Med rätta.