Twingly statistik

söndag 20 maj 2007

Varför blir somliga så gapiga av alkohol?


Utomhussäsongen har, som synes, börjat på allvar. Jag var tvungen, efter att ha suttit inne hela dagen (när det regnade), ta mig ut och se lite folk och få mig en öl.
Så jag begav mig till stamstället där man fortfarande, trots att uteserveringen låg i skugga vid åttatiden, kunde sitta ute.
Men jag vet inte om folk festat av sig det mesta redan under Kristi himmelsfärdshelgen (Meghan som jobbade i baren sade att det varit hur mycket folk som helst på quizet på onsdagen och att många varit fulla och det varit stökigt), för det var hur lugnt som helst och jag var ensam utomhus.
Dock, sedan M kommit förbi och hämtat boken jag köpt åt henne, flyttade jag in. Där var inte så mycket folk heller (inga bekanta ansikten, utom personalen, märkligt nog), men plötsligt rasade det in en gäng karlar. Ålder från cirka 40 upp till 60, propert, men inte överdrivet propert, klädda.
Kunde vara ett gäng som jobbade på samma firma, eller hade något annat gemensamt och varit ute och käkat och tänkte fortsätta slå runt lite.
Inget fel i det.
Man bara undrar varför flera av dom (dom flesta verkade rätt bra i gardinen, det märktes inte minst när dom skulle spela dart) skrek så förbannat när dom pratade med varandra. Det var i övrigt låg ljudnivå i baren.
Sedan blev en del lite kärvänliga och skulle krama sina polare i tid och otid (det gör dom säkert inte nyktra) och någon verkade bli aggressiv när det inte gick bra i pilkastningen. Jag stannade inte för att se hur det gick, men jag tror inte dom blev serverade så värst många bira till.

Jah Hollis

3 kommentarer:

Lillebror sa...

En gång för länge sedan blev jag åsyna vittne till motsatsen. På en restaurant någonstans i Sovjetunionen satt ett ungt par och delade en flaska vodka. De konverserade varandra med mycket låga röster. Som om de var rädda att bli avlyssnade. Men i lokalen fanns förutom dem endast ett sällskap till och de förstod inte ett ord ryska. När varmrätten väl serverades beställde de in en omgång till. Under hela måltiden behöll de en nykter och diskret framtoning.

Ankan sa...

Lille: Exakt. En gång. För länge sedan. I Sovjet av alla ställen också. Skillnad också på grabbgäng och ett ensamt par på romantisk date.

Jah: Schyst bild!

Jah Hollis sa...

Jag gillar bildkompositionen och färgerna som samspelar så elegant på Pickwicks uteservering.
Ölen var inte dum den heller!