Twingly statistik

torsdag 31 maj 2007

Är Polen efterblivet på riktigt, eller...?

Läste just om den här Teletubbiesdebatten som försiggår i ett av våra närmaste grannländer, Polen. Visst, homofobin frodas här i världen, men i Polen tycks eländet ha förts upp på någon officiell nivå.
Det får mig att undra om det verkligen ligger något i de fördomar om Polen som florerar: att det är ett efterblivet bonnland där 99 procent av befolkningen är korkskallar.
Dessutom fördes ju den här fullständigt idiotiska Teletubbiesdebatten redan för snart tio år sedan inom den kristna högern i USA. Man tycker kanske att ett land som tagit plats i EU borde visa lite mer framåtanda än att re-lansera den amerikanska kristna högerns gigantiskt mossiga idéer.

Jah Hollis

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om inte Turkiet får medlemskap i EU på grund av frågor om demokrati och mänskliga rättigheter, då bör väl inte heller Polen ha det. Men det lär väl leda till än värre förtryck. Det är sorgligt.

Bengavoice sa...

När jag fick quizboken "Hånglade någonsin Scully & Mulder och var den lila teletubbien verkligen gay?" av O & M på min födelsedag trodde jag den andra frågan var ett skämt. Men när jag kollar artikeln från 99 som du länkar till inser jag att det faktiskt var allvar.
Ser att Jerry Falwell var huvudperson då. Han kolade väl häromveckan, så någon måste fylla tomrummet efter honom. Polen?

Jah Hollis sa...

GI: Det sorliga är, att vi ska behöva ha sådana här diskussioner om och om igen. Är det inte tajm att acceptera varandra som vi är?

B: Falwell slog igen sin bibel för gott ja.
Jag tror inte han kom till himlen. Himlen för honom kanske vore Polen?
Förresten, hånglade någonsin Mully och Sculder?