Twingly statistik

fredag 11 maj 2007

Veckans skivfynd: Aswad för 29 spänn


Eftersom jag sedan Roger Waters konsert i Globen fått Pink Floyds Vera, från The Wall, på hjärnan, var jag tvungen att får höra låten "på riktigt" igen.
Jag borde väl beställt den på nätet (eller letat fram den gamla stenålderskassetten där jag har den inspelad), men jag ville ha den direkt och gav mig ut på jakt i de utrotningshotade skivaffärerna i Malmö (artikeln i denna länk är ju några år, men tiderna förändras snabbt).
Nu är det så, att det finns affärer och affärer. De små specialisterna lagerför knappast ens Pink Floyd längre.
Men Pink Floyd skulle jag ha och hittade den (till överpris förstås) i en av de lite större butikerna. Tänkte jag skulle passa på att hitta något nytt och fräscht också, men det nya i de butikerna är nästan bara de säkra säljarna.
Så jag gick hem med The Wall och Neil Youngs nygamla Live at Massey Hall.
Och i sista sekunden gjorde jag ett fynd på bordet med rea-skivor.
En samling med brittiska reggaeveteranerna Aswad för bara 29 spänn. Aswad var föregångare på den brittiska reggaescenen (dök upp ungefär samtidigt med punken) och har gett ut en radda plattor, allt från roots och dub till pophits som Don´t Turn Around.
Blandningen speglas också på samlingsskivan, det finns en del smet, men vad f-n?
29 spänn!

Jah Hollis

PS. Jag är faktiskt innehavare av en Aswad-t-shirt. Men den har på något mystiskt vis krympt sedan de dagarna då jag använde den flitigt. DS.

2 kommentarer:

Ankan sa...

Krympt säger du? Det e inte så att det är någon som svullnat lite? Inga namn... ;)

Jah Hollis sa...

Jag försökte säga det på ett fint sätt. Men man blir ju snabbt avslöjad. :-D