Twingly statistik

torsdag 24 maj 2007

Lite Linné-overkill har det väl blivit

Jaha, då var Carl von Linnés 300-årsdag över då. Tur att karln inte levde nu för då hade han ju varit oerhört onaturligt gammal.
Låt oss nu hoppas att, efter själva födelsedagen, firandet kan anta lite mindre hysteriska proportioner. Det känns som om vi haft en släng av Linné-overkill. Man har inte kunna öppna (ja ibland har det räckt att titta på förstasidan) en tidning, lyssnat på radion eller kolla på tv (jag kollar numera tv bara på jobbet) utan att det varit Linné hit och Linné dit.
Han var säkert en man värd att minnas, men min enda närkontakt med hans idéer var för länge sedan i skolan när man skulle samla in och pressa ett antal växter under sommarlovet.
Under sommarlovet! När man ville leka och bada och njuta av friheten skulle man ut och samla växter och pressa och artbestämma och sätta in i ett herbarium för att ha med till skolan till höstterminen.
En enda sommar tvingades jag till detta innan man strök skiten ur läroplanen. Jag vet att jag fick norpa växter ur brorsans gamla samling för att få ihop det antal som krävdes.
Jag vet att detta låter som stenålder och det känns också så.
Nej, tack för den här gången Calle.

Jah Hollis

Inga kommentarer: