Twingly statistik

söndag 13 maj 2007

The Ark strandade på järnridån

Aj, då. The Ark som vi här hemma i Svedala såg som så gott som redan klara vinnare i Eurovisionsschlagerfinalen gick rejält på grund. Gubben Noak hade nog klarat resan bättre.
Kanske hade ingen tänkt på att resten av Europa kanske inte är lika imponerade av plagiat förpackade i 70-talsglam som vi verkar vara. Men The Ark verkar ju nöjda, och då får vi väl alla vara nöjda, även om Sverige måste kvala in till finalen närsta år.
Nej, ärligt talat måste vi skaffa oss fler välvilligt inställda grannar här i Europa.
Folk röstar ju på de egna kulturella och geografiska sfärerna, och speciellt gränsöverskridande är det väl inte många av de här bleka låtarna som är.
På något sätt.
En annan möjlig lösning för att komma åter på toppen är att hitta på något så utfreakat att det inte spelar någon roll vilket land det kommer i från.
Eller att splittra upp Sverige i en massa småriken som kan rösta på varandra.
Eller att dra sig ur hela skiten.

Jah Hollis

5 kommentarer:

//SoP sa...

Härom dagen svor jag lite över just det, min idé är att dela upp europa i öst o väst, igen- aldrig mötas de två? nå- sen får säg fem/tio från varje sida tävla i en Alleuropeisk final-? Tyckte Ark gjorde ett riktigt bra nummer-snyggt med den svartvita skalan.

Anonym sa...

Jag tyker man ska gå tillbaks till basics och skicka en hyfsad låt någongång. Det var ett tag sen Sverige hade ett bidrag av klass.
The Arks 18:e placering är rätt bra om man begrundar konkurrensen. Östeuropéerna verkar ha lite mer kvalitetstänk när de röstar och vi måste anpassa oss till detta. Nu blir vi istället arga på dem och tycker det är konstigt att de inte vill dricka råttpisset vi skickar.

En bra artist räcker inte, det måste va lite edge i musiken också.

G:son har typ 10 bidrag varje år i svenska uttagningen. Där är grundproblemet. Inget nytänk. Trött, oinspirerat, plagierande, syntetiskt, dålig musik helt enkelt.

Med sådan musik behöver vi inga fiender.

/Remember 1983

Jah Hollis sa...

Frågan är, om det överhuvudtaget handlar om musik fortfarande. Man verkar kunna hämta poäng på att klä ut sig som någon försöksutskriven lallande idiot också.

Jerry sa...

Jag tycker det vinnande bidraget helt klart visar att det fortfarande handlar om musik.

Jah Hollis sa...

En svala gör som bekant ingen sommar. Det verkar nu handla mycket om att hitta något visuellt, någon gimmick eller något tönteri eller lustiga hattar att hänga upp låten på.