Twingly statistik

fredag 18 maj 2007

Kvällstidningarna dabbar sig om Henke

Var i butiken och handlade på förmiddagen. I tidningsställen lyste krigsrubrikerna från kvällstidningarna: Henkes mamma allvarligt skadad i bussolycka, eller någon liknande formulering.
Och under det en mindre rad om att "Henke är mycket ledsen". Min första reaktion var att det ju varit märkligt om han inte varit ledsen om nu hans morsa var allvarligt skadad.
Men det var märkligare än så, för alltihop visade sig vara rena bluffen. Det var Göteborgs-Posten som först gått ut med uppgiften om att Henkes mamma skadats i en bussolycka i Nigeria.
Kvällsbladen hade sedan, helt okritiskt tydligen, hakat på historien utan att kolla sanningshalten. Nu tar de, i betydligt mindre bokstäver, tillbaka alltihop.
Vad skulle man inte kunna slå i dessa redaktioner?

Jah Hollis

3 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Det kanske var Martin Dahlins "morsa", igen.

Jah Hollis sa...

När var hon på tapeten?
Fast det var väl en annan HIF-spelares morsa det handlade om den här gången.
Henke blev i alla fall purken.

Sånger från nedre botten sa...

VM -94, partyt i Rålambshivsparken. Fredrik Belfrage intervjuar "Martin Dahlins Morsa", INTE. En galen kärring har utgett sig för att vara hans morsa. Stor skandal. SVT krälar i stoftet. Visst underhållningsvärde fanns det dock i all förvirring. Säger nåt om hur journalistiken kan fungera när den är som sämst.